סאטירה\פרודיה לשיר קאקדילה:
https://www.youtube.com/watch?v=ZX7hiyzDxk8-עומר אדם - קאקדילה הנקמה הרוסית (פארודיה )
על אף הכותרת של השיר מהבחנתי היצירה דווקא מתאימה יותר להגדרה של סאטירה- סגנון אומנותי שמשמש להעברת ביקורת בצורה הומוריסטית, קומית ולועגת. במקרה של השיר "הנקמה הרוסית" השיר פונה אל עומר אדם (אם זה לא היה ברור מספיק מהכיתוב הבולט בתחילת קליפ השיר "לכבוד ע. אדם") ומעביר עליו ביקורת קשה ובוטה ביותר תוך שימוש בהעלבות רבות. הסיבה לביקורת היא נושא שירו של עומר אדם והתיאורים הסטריאוטיפים ביותר שלו על רוסים יהודים והשיר סאטירה דואג להדגיש את ברותו של עומר אדם על שעושה שימוש בסטריאוטיפים רדודים ביותר. למרות כל זה כן קיימים אלמנטים של פרודיה-יצירה המחקה באופן קומי יצירה או סוג יצירות אחר, בכך שהשיר עושה שימוש באותו מבנה כמו זהו של עומר אדם אך מחליף את המילים המושמעות בשיר עצמו והמילים שמוצגות בקליפ.
פוליסמיות-הרעיון של ריבוי משמעויות ושלכל אדם יהיה תגובה שונה לדברים שונים (סדרות, שירים, סרטים וכו') עקב מאפייניו המייחדים של האדם האינדבדואלי.
קאקדילה הוא שיר מאוד בוטה ועמור אדם לא עושה כלל מאמץ בלרסן את עצמו שמדבר על רוסים יהודיים בארץ ישראל, עושה שימוש במבטא רוסי ומשתמש במונחים רוסיים נפוצים. השיר הוביל להרבה חילוקי דעות עקב פרשנויות שונות אליו. מצד אחד יש את אותם האנשים שטוענים שאין מה להיפגע ושזהו סך הכל שיר הומוריסטי ומהצד השני יש את הטוענים שהשיר הוא חד וחלק גזעני (וכמובן יש את הספקטרום הזורם בינהם) והפופולאריות של עומר אדם בתור זמר רק שירתה בלהביא את הוויכוח הסובב את השיר עוד יותר לאור הזרקורים. נושאים כמו דת בדרך כלל נוטים לעורר מחלוקות על שימושם ביצירות והיחס שצריך להעניק להם וגישתו הדי רשלנית של עומר אדם לנושא בשיר לא התקבלה על קהל רחב של אנשים גם כן עקב התקופה היותר מודעת וה"צדקנית" בה אנחנו חיים.
Comments